BOŽIĆEVA PREKINULA ŠTRAJK Razišle se i pristalice vlasti i opozicije

Pristalice Srpske napredne stranke (SNS), ali i opozicionog pokreta Dveri, koji su bili ispred doma Narodne skupštine u Beogradu kako bi dali podršku poslanicima koji su štrajkovali glađu, razišle su se večeras, a saobraćaj u tom dijelu grada normalno funkcioniše, javio je Tanjug.

Pristalice SNS i Pokreta Dveri razišli su se oko 21.30 časova, a na stepeništu zgrade parlamenta i dalje je Boško Obradović sa stranačkom koleginicom Marijom Janjušević, a kako je ranije rekao, on će tu ostati do ponoći, a ujutru nastavlja štrajk.

Ispred parlamenta su i dalje poslanici SNS, na čelu sa šefom Aleksandrom Martinovićem, koji je rekao da još nije odlučio da li će prekinuti štrajk glađu, i da on nije tu zbog performansa, već kako bi apelovao da tužilaštvo radi svoj posao.

Njegova stranačka koleginica Sandra Božić je rekla da će prekinuti štrajk glađu.

Među poslanicima SNS su i Vladimir Ðukanović, Vladimir Orlić i Aleksandar Marković, kao i Marijan Rističević, koga su u petak pristalice Dveri napale prilikom ulaska u dom Narodne skupštine.

Jedan broj pripadnika policije napustio je prostor ispred Skupštine Srbije, dok je jedan broj njih ostao da obezbjeđuje zgradu.

Ograda koja je postavljena juče, koja je razdvajala poslanike i okupljene građane, i dalje se tu nalazi, a razilaze se i medijske ekipe, koje su od jutros pratile zbivanja, kao i pripadnici Žandarmerije, koji su u jednom trenutku razvojili dvije grupe građana.

Aleksandar Martinović i Sandra Božić stupili su u štrajk glađu jer, kako su ranije naveli, tužilaštvo ne reaguje na činjenicu da je Boško Obradović sa grupom huligana u petak napao poslanika Marijana Rističevića, oborio ga, šutirao, naneo mu teške tjeelesne povrede i pokušao da ga ubije.

Prvi je štrajk glađu započeo samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je od štrajka odustao danas. U štrajku su lider Dveri Boško Obradović radi očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, “zbog kršenja Ustava i rušenja demokratije”.

(Blic)

Podijeli objavu