Blistavi um banjalučkih gimnazijalaca: Ostvareni odlični rezultati na debatnom turniru

Debatni klub „Gorgije“- Gimnazija Banja Luka je na Međunarodnom debatnom turniru „Budva Open 2022“, održanom od 17. do 20. februara u Budvi, ostvario zapažene rezultate.

Riječ je o turniru, koji je imao tri kategorije takmičenja, a banjalučke Gorgije imale su predstavnike u svim kategorijama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tako je, u kategoriji svjetskog debatnog formata, Tim u sastavu – Ivana Galić, Milana Čubrilović i Alen Milaković u Banju Luku donio dva pehara, osvojivši prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji, te drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji koje je između 50 debatanata pripalo Ivani Galić.

Iako prvi put na takmičenju izvan školskih okvira, ekipa učenica trećeg razreda u sastavu Selena Berić, Teodora Udovčić i Izabela Sladojević takmičila se u kategoriji Karl Poper debatnog formata i osvojila drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji, ali i drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji čiji pehar ponosno nosi Izabela Sladojević.

U kategoriji besjedništva nastupila je Emilija Kezija i ostvarila zapažen nastup autorskom besjedom „Sloboda“.

Kako je poručeno iz Debatnog kluba – pored sjajnih debata,  Gorgije  su pokazale da su mladi, kulturni i pristojni ljudi koji poštuju svoje protivnike, ali i organizatora i sva pravila jednog prilično velikog takmičenja sa više od 100 učesnika iz Srbije, Crne Gore i BiH, te je banjalučka ekipa zajedno sa svojim trenerom Brankom Ljubojević neformalnim izborom proglašena omiljenom ekipom turnira.

Grad Banja Luka podržao je odlazak ovog školskog kluba na takmičenje u Budvi.

Podijeli objavu