BEZ REDA PUŠTALI KUPCE, GUŽVE NA KASAMA Inspektori zatvorili market u Banjaluci

Inspektori Grada Banjaluka su danas zatvorili market „Zoki komerc“ zato što se nisu prodržavali mjera koje ograničavaju broj kupaca u objektu i predviđaju razmake između građana na kasama, potvrdio je za Srpskainfo načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Kako Srpskainfo saznaje u objektu je istovremeno bilo prisutno daleko više kupaca nego što je to dozvoljeno i uopšte se nije vodilo računa da li postoji rastojanje između kupaca. Gužvi je bilo i na kasama.

– Prethodnih dana samo imali jako puno pritužbi sa terena na njihov rad i mi smo tražili da se obezbijedi red, ali to nije učinjeno i zato smo donijeli ovu odluku da se privremeno zabrani rad ovog marketa – rekao je on.

Dodao je da je objekat obezbjeđen trakom i da se ne može baviti svojom djelatnošću, odnosno trgovinom sve dok se ne obezbjede odgovarajući uslovi za zaposlene i za ljude koji u ovom marketu kupuju.

– Ako na primjer sutra obezbjede uslove mi ćemo im dozvoliti da ponovo počnu sa radom ali prije nego što počnu sa radom inspektor iz našeg odjeljenja se mora uvjeriti da su ispunili sve traženo – naglasio je on.

Kazao je da u slučaju ovog marketa za sada nije izrečena novčana kazna ali da će sutra ukoliko stanje ne bude uredno biti izrečena kazna i zabrana rada.

Dodao je da su u toku dana su pregledani svi marketi te da prema do sada dostupnim informacijama na drugim lokacijama nije bilo problema i da su se svi pridržavali propisanih mjera.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu