Begić: Zima ide, rješenja nema, ali Dodik ide kod Perovića u Moskvu

“Milorad Dodik je najavio da će u Rusiju da nam obezbijedi energetsku stabilnost, između ostalog. Kako čovjek koji je uništio naftni sektor RS, može da nam obezbijedi išta? Gas će biti zaustavljen cijeloj Evropi, mi ga ni nemamo. Ugalj smo već prodali Srbiji. Zima ide, rješenja nema, ali ide i Dodik u Rusiju kod Perovića. Ako budemo sretni, dobićemo uvjeravanja, a ako ne – ugovore koji će nas koštati”, poručio je danas iz Banjaluke Ivan Begić, nezavisni kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Svaka posjeta, podsjeća Begić, koštala nas je.

“Uopšte ne vjerujem da Moskva ima zle namjere. Vjerujem da nam Predstavništvo RS u Moskvi ni ne zna drugačije, osim da radi na našu štetu. Naftni sektor RS je jedna takva priča. Platili smo 125 miliona da očistimo dugove, došli investitori. Preuzeli. Podijelili naftni sektor na tri dijela. Rafinerija nafte zaseban. Trenutni dug je veći od 900 miliona maraka akumuliranih gubitaka. Pumpe u sklopu naftnog sektora, preuzete, posluju sa dobitkom. Ono što je valjalo i 2005. valja i danas, gubitaškog dijela su se riješili. Ugovor im dao prava. Ugovor usvojen većinom, na zatvorenoj sjednici Skupštine RS, klasifikovan kao državna tajna! Šta se stalno krije od građana Republike Srpske”, upitao je Begić.

Mimo posjete Moskvi, pozvao je Dodika da usput obiđe i Dagestan i Litvaniju.

“Serdarov i RiTE 3 u “komšiluku” Dagestan. Gubici – vrijeme i tužba Republici Srpskoj. Litvanija, UKIO grupa, fabrika glinice „Birač“ iz Zvornika. Ukupni gubici veći od milijarde. Vlasnik pobjegao. Tužbe ostale nama. Gubici isto. Ugovor „zagubljen“ u Ministarstvu trgovine. Izgubljen i niko ga vidio nije”, naglasio je Begić.

Begić je za kraj , pozvao Dodika na TV duel.

“Ne može neko ko sada ima neke nove principe, a mogao je u Telering. Ne smije niko. Evo, smijem ja. Može i RTRS, bez ikakvih problema. Pa neka nam objasni kakvu ćemo novu „energetsku stabilnost“ imati i šta je ovaj put donio iz Rusije i država nastalih raspadom SSSR-a”, poručio je Ivan Begić, kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Podijeli objavu