BEGIĆ na slobodi, OBJAVIO SNIMAK NAPADA: Ja sam napadnut, nije vrijeme za ovo, budimo jedinstveni (VIDEO)

Ivan Begić, saradnik narodnog poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, pušten je na slobodu, nakon 24 sata provedenih u pritvoru. Begić je juće uhapšen zbog snimanja uslova u kojima rade zaposleni u fabrici obuće “Bema”.

Begić je objavio i snimak na kojem se vidi kako mu radnik ,,Beme” prilazi i izbija telefon iz ruke.

– Cillj snimanja uslova u kojima se, nakon radnog dana prevoze radnici fabrike obuće “Bema”, bio je da se ukaže na opasnost i veću mogućnost zaraze virosom korona, kaže Ivan Begić.

Ističe da su željeli da upozore javnost da se krše propisane mjere.

“Koliko je ovo apsurd što se dešava jeste to što su mene kad su me lišili slobode sat vremena držali u hladnom automobilu kako bi došla privatna Alternativna tv da snimi  kako mene policija izvodi iz automobila i uvodi u prostorije za zadržavanje dok nisu mom advokatu, koji je ovlašten, dozvolili da meni donese lijekove, hranu i da se konsulutuje sa mnom u kojem pravcu će ići odbrana i tako dalje”, kaže Ivan Begić, predsjednik Mladih PDP-a.

Begić tvrdi da da nije udario radnika obezbjeđenja Duška Vuksana, već da je on napadnut od strane tog radnika, ali i drugih radnika Beme koji su u tom momentu bili tu, što se vidi i na video snimku.

Begićev advokat kaže da još uvijek nisu dobili objašnjenje od policije zašto je saslušavanje trajalo toliko dugo. Porazno je i to, ističe advokat, što joj nije bilo dozvoljeno da se odmah vidi sa Begićem već tek 7 sati nakon hapšenja, iako po zakonu svako lice lišeno slobode odmah pri hapšenju ima pravo na branioca.

Begiću se na teret stavljaju dva krivična djela, za nanošenje tjelesne povrede licu i za oštećenje tuđe stvari.

“Tu stvar koju je Ivan navodno oštetio, telefon, nije držao radnik “Beme” u rukama, nikakvu tjelesnu povredu nije imao, on je otišao negdje tamo, moguće je da ga je neko drugi udario moguće da je telefon sam bacio i oštetio jer kad se nekome pakuje onda je to lako upakovati”,kaže Smiljana Moravac Babić, advokat.

U video snimku koji je objavio narodni poslanik Draško Stanivuković vide se radnici Beme koji po završetku radnog dana ulaze u autobuse ne poštujući mjere odstojanja što je, kako je rekao, potencijalni izvor zaraze.

 “Medijska pažnja se sa tog skreće na neke izmišljene udarce i još jednom ću podvući javnosti mi to imamo sve dokumentovano objavićemo još video snimaka gdje se vide napadi na nas i vrijeđanje ali zašto mi to odmah nismo htjeli objaviti zato što je u ovom momentu bitna solidarnost empatija i naš zajednički rad”, ističe Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NS RS.

Iz fabrike obuće Bema su se oglasili saopštenjem u kojem su naveli da fabrika sprovodi mjere zaštite zdravlja i da svi radnici, koji na i sa posla idu ugovorenim prevozom, nose maske. Dodali su da će podnijeti krivične prijave protiv Begića i Stanivukovića, ali i protiv pripadnika policije koji, kako su naveli, nisu radili svoj posao kako treba.

(BN)

Podijeli objavu