BEGIĆ: Ćućuna zastupa čovjek sa istim kriminalnim pedigreom kakav ima i Ćućun

Nakon što je Mladen Ćućun, smijenjeni šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice podnio tužbu protiv gradonačelnika Banjaluke stigla je i nova reakcija odbornika PDP-a Ivana Begića.

– Čestitam gospodinu Ćućunu na izboru advokata Stojana Vukajlovića, čovjeka koji je pokušao da otuđi imovinu Grada Banjaluka, što je dokazano i potvrđeno. Sada kada mu to nije pošlo za rukom pokušava da brani kriminal Mladena Ćućuna, poznatijeg kao Ćućun XIV. Onaj ko je optužen za zloupotrebu položaja za advokata je uzeo čovjeka sa istim kriminalnim pedigreom. Tek sada vidimo kakva su vremena za Banjaluku iz nas. Da se nikad više ne ponove Ćućuni i Vukajlovići, kaže Begić.

Podsjećamo, Pravobranilaštvo Republike Srpske zatražilo je od Osnovnog suda u Banjaluci da poništi spornu licitaciju na kojoj je, tada kao odbornik u banjalučkoj Skupštini grada, Stojan Vukajlović, kao jedini učesnik na licitaciji, kupio pet nekretnina, oduzetih u sudskom postupku od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika gradskog Ođeljenja za boračko invalidsku zaštitu.

– Vukajlović je bio jedini učesnik na licitaciji koja je održana uoči same Nove godine, odnosno 31. decembra 2019. godine. Vukajlović je na licitaciji kupio četiri stana, poslovni prostor, kao i vikendicu u Ivanjskoj za 283.400 КM, iako je procjenjena vrijednost tih nekretnina veća za 256.000 КM. Takav čovjek sada tuži Draška Stanivukovića i zastupa Mladena Ćućuna. Znaju Banjalučani da je trava zelena, a nebo plavo. Nadam se da će Ćućun i Vukajlović uskoro saznati i kakve su boje zatvorske ćelije, zaključuje Begić.

Podijeli objavu