Banjaluka raspisala konkurs za idejno rješenje izgleda fasada u gradskom jezgru

Grad je raspisao međunarodni opšti javni konkurs za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja fasada objekata u bloku između ulica Kralja Petra I Karađorđevića, Patrijarha Makarija Sokolovića, Teodora Kolokotronisa i Patre, a s ciljem da dobiju ideju kako bi trebalo da izgledaju fasade u ovom bloku.

“Ta ideja biće osnova arhitektima projektantima koji budu angažovani da u budućnosti razrađuju njene pojedine dijelove prilikom rekonstrukcije objekata, a kako se ne bi narušilo staro jezgro i blizina značajnih objekata koji uživaju najviši stepen kulturno-istorijske zaštite”, pojasnili su iz Odjeljenja za prostorno uređenje.

Rezultat ovog konkursa treba da na nivou idejnog rješenja razradi kvalitetno i funkcionalno rješenje fasadnih platana na koje će se lokalna uprava oslanjati prilikom izdavanja lokacijskih uslova za buduće građenje, dograđivanje i rekonstruisanje ovog kompleksa.

Rok za podnošenje konkursnih radova je 10. avgust ove godine, a detalje konkursa, način prijave i kompletnu dokumentaciju zainteresovani mogu preuzeti na linku: https://www.banjaluka.rs.ba/konkurs-fasade.

Podijeli objavu