„Banjalučko proljeće“ i u narednoj sedmici donosi mnoštvo sadržaja

Naredne sedmice, u nastavku izuzetno bogate manifestacije „Banjalučko proljeće“, sve sugrađane ali i posjetioc, ponovo očekuje mnoštvo raznovrsnih aktivnosti i sadržaja.

Naime, u Banjoj Luci je tokom sedmice na spektakularan način otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu, u okviru kojeg će snage odmjeriti timovi iz 22. zemlje svijeta.

I u sedmici koja je pred nama biće nastavljene aktivnosti u okviru ovog prvenstva, a nakon toga, svi timovi se sele u Foču, na rijeku Taru.

U danima koji su pred nama, tvrđava Kastel je rezervisana za dobar provod, muziku i dobro druženje ljubitelja dvotočkaša.

Naime, u ovkriu Petog po redu „Moto-festa Banja Luka 2022“, svi sugrađani i turisti moći će da uživaju u svemu onome što svake godine pripremi organizator Moto-klub „Stršljen“, poput „stunt“ vožnji poznatih regionalnih „stunt“ majstora, bajkerske igre, te dobri koncerti.

Naredne sedmice, naš grad će na dostojanstven način obilježiti svoju krsnu slavu – Vaznesenje Gospodnje Spasovdan, koji će se praznovati tri dana.

Program obilježavanja Spasovdana počeće u srijedu, 1. juna ispred Hrama Hrista Spasitelja, kada će od 20.00 časova biti održan bogat kulturno – umjetnički program.

Kako dolikuje tradiciji i običajima, na dan slave, 2. juna predviđena je Sveta arhijerejska liturgija, kao i liptija oko Sabornog hrama, dok će u večernjim časovima biti priređen program pod nazivom „Spasovdansko veče – slava kroz tradiciju“.

Petak, 3. jun, odnosno treće veče programa „U susret Spasovdanu“  biće u znaku Fesitavala guslara Republike Srpske.

Uporedo sa obilježavanjem krsne slave grada Banje Luke, biće održan i Festival viteza i viteštva „Kastrum“  na tvrđavi Kastel.

Organizatori manifestacije, Viteški red „Čuvari koplja Svetog Georgija“ i ovaj put obećavaju dobru zabavu za sve uzraste.

Kada je riječ o kulturi i kulturnim događajima, u narednoj sedmici „Banjalučkog proljeća“ očekuje nas nastavak festivala „Imperativ“, koji se i ove godine izdvojio po izvrsnom programu, ali i početak Teatar festa „Petar Kočić“, koji će trajati sve do 11. juna u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Podijeli objavu