Banja Luka poželjna destinacija za đačke ekskurzije iz regiona

Sezonu đačkih ekskurzija najavljenih iz regiona, otvara Zemunska gimnazija iz Republike Srbije posjetom 167 maturanata  „Kočićevom ognjištu“  u Stričićima, u subotu 2. aprila, najavili su iz Turističke organizacije grada Banje Luke.

Navode da su u saradnji sa Muzejom Republike Srpske obezbijedili uslove za posjetu đaka i profesora, uz pratnju turističkog vodiča i etnologa.

-Banja Luka je ove godine postala prva destinacija u koju se ponovo vraćaju đačke ekskurzije iz regiona. U saradnji sa turoperaterima, koji organizuju ekskurzije, Turistička organizacija  u službi promocije turizma Banje Luke ima pripremljene turističke ture koje su za sve posjetioce i goste – naveli su u saopštenju.

Dodaju da je posjeta Zemunske gimnazije prva u nizu najavljenih đačkih ekskurzija, koji će posjetiti rodnu kuću narodnog tribuna sa Zmijanja, Petra Kočića.

-TOBL se ne bavi organizacijom ekskurzija ali je promoter turzma banjalučke regije. Posjete učenika srednjih i osnovnih škola, iz Republike Srpske i regiona dobra je osnova da se u dogledno vrijeme „Kočićevo ognjište“ stavi u funkciju kao dio turističke ponude. To nam omogućava nove turističke modalitete u perspektivi – zaključili su iz ove ustanove.

Podijeli objavu