BAHATO I BEZOBRAZNO Evo zašto nema vode u Kolima

Mještani Donjih Kola danima su bez vode. Iz dana u dan situacije je sve gora, a jedini spas mještanima ovog prigradskog banjokučkog naselja predstavljaju – cisterne. Ipak, ponekad ni to nije dovoljno.

Portal mojabanjaluka.info je dobio snimak na kojem se vidi kako voda iz cisterne “sipa” na sve strane. Čitalac koji nam je poslao ovaj snimak kaže da je to pravo ogledalo onih koji bi narodu trebali da pomognu.

– Dok mi nemamo vodu, iz ove cisterne kulja na sve strane. Mi molimo da nam pomognu, a oni rasipaju vodu. Kao da je neko namjerno odvrnuo “česmu” na cisterni i odlučio da nam se još malo naruga – kaže ovaj čitalac.

Prema “informacijama sa terena” cisterna pripada odborniku SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka Nenadu Grbiću poznatijem kao Neša Speed.

– Vi dovezite vodu da imamo. Imali smo svadbu, moj kolega je ženio sina. Morao sam ići navući vodu. Svaki dan kruži inspekcija po terenu i džabe troši gorivo. To svi mi plaćamo. Petnaest dana nema vode. Taj koji ti je poslao snimak, neka on doveze vodu, pa da ljudi imaju šta da piju. Sramota je to što radite – kazao je Grbić.

Iz banjolučkog „Vodovoda“ kažu da je očigledno povećanje potrošnje vode koje je dovelo do problema u vodosnabdijevanju rubnih dijelova grada.

– Ovom prilikom upućujemo apel svim potrošačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično. Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja – naveli su u “Vodovodu”.

Video pogledajte OVDJE.

Mojabanjaluka.info

Podijeli objavu