80 građana RS kažnjeno zbog kršenja zabrane kretanja, dvoje uhapšeno

Osamdeset građana Republike Srpske je sankcionisano u protekla 24 časa zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja ljudi na teritoriji Republike Srpske, odnsono zabrane kretanja starijama od 65 i policijskog časa od 20 do 5 časova.

Oko 13,45 časova policijski službenici Policijske stanice Sokolac su u Sokocu, u Ulici Cara Lazara, uočili S.B iz Sokoca, kome je od strane sanitarnog inspektora, izrečena mjera kućne izolacije. Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo je naložio da se S.B. sankcioniše.

Oko 15,15 časova u Policijskoj stanici Doboj 2 nepoznato lice je prijavilo da je u mjestu Osječani, Doboj, uočio da R.I iz Osječana, kome je Rješenjem sanitarne inspekcije RS, određena zaštitna mjera izolacije, koje se ne pridržava.

Istovremeno, u protekla 24 časa evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi, saošteno je iz MUP-a RS.

Oko 13,00 časova policajci u Prijedoru zaprimili su informaciju da je D.K iz Prijedora, prekršio mjeru kućne izolacije koja mu je izrečena Rješenjem Odsjeka za inspekcijske poslove Grada Prijedora. D.K. je uhapšen i smješten u prostorije za zadržavanje.

Policijski službenici PS Centar su u ulici Tržnička, zbog sumnje da se krše mjere Štaba za vandredne situacije, izvršili kontrolu lica M.S, prilikom koje su utvrdili da je isti prekršio naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji, te da ne boravi na adresi koja je navedena u Rješenju o izolaciji, izdato na Graničnom prelazu Novi Grad.

“Navedeno lice je u 15,00 časova lišeno slobode, a dežurni tužioc Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se izjasnio da se radi o KD ‘Nepostupanje po zdravstevnim propisima za vrijeme epidemije’ iz člana 195. KZ RS”, saošteno je iz MUP-a RS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske.

Podsjećamo, od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem

nezavisne.com

foto: srpskainfo.com

 

Podijeli objavu