“Nakon 15 godina čekanja, uspjeli smo” Radovanović zahvalio gradonačelniku što đaci i studenti konačno imaju besplatan prevoz

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece „4+“ Jovan Radovanović zahvalio je gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i Gradskoj upravi, što su srednjoškolci i studenti iz višečlanih porodica konačno dobili besplatan prevoz, jer su se za to, kako kaže, godinama borili.

– Nakon skoro 15 godina borba i čekanja, uspjeli smo. Ovo je veliki dan za sve naše porodice, pogotovo kada znamo da svaka marka koja ostane u budžetu mnogo znači. Većina porodica je nezaposlena, nema primanja, te im mnogo znači kada ne moraju da izdvajaju sredstva za mjesečne karte – rekao je on.

Poručio je kako ovo Udruženje ima spisak od oko 360 djece koja su ostvarila pravo na besplatne karte za javni prevoz.

– Mi smo nekoliko godina pokušavali da dobijemo besplatne karte na nivou čitave Repubilke Srpske, išli od vrata do vrata. Prije pola godine sastao sam se sa gradonačelnikom Stanivukovićem koji je obećao da će riješiti ovaj problem i riješio je. To je cifra od oko 10.000 КM na mjesečnom nivou – rekao je Radovanović.

Podijeli objavu