Zašto Vlada Srpske zapostavlja Banjaluku? Stanivuković zove na razgovor, nadležni ignorišu

Gradonačelnik Draško Stanivuković, ponovo je pozvao rukovodstvo Republike Srpske na sastanak u Gradsku upravu kako bi razgovarali o podršci projektima u najvećem gradu Srpske, potvrdili su u Gradskoj upravi.

Namjera je da se razgovara o tome koje projekte Vlada Republike Srpske želi da podrži u Banjaluuci kao najvećem gradu Republike, međutim predstavnici republičkih vlasti već mjesecima ignorišu apele Grada i ne odazivaju se pozivu na sastanak.

Kako je istaknuto i u ranijem dopisu upućenom rukovodstvu Republike početkom decembra prošle godine, u Banjaluci predstoji mnogo važnih projekata.

Između ostalog, gradiće se škole, mostovi, ulice, Centralno spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, nastavak izgradnje mosta u Docu, a gradska administracija je spremna i da razgovara o projektu izgradnje koncertne dvorane, kao i o drugim projektima za koje je Vlada Republike Srpske zainteresovana da podrži.

Podsjećamo, kada je u pitanju saradnja Vlade Republike Srpske i Grada Banjaluka tokom protekle godine – nije bilo novih projekata, već se uglavnom razgovaralo o onim ranije započetim, stoga je pozvano rukovodstvo Republike Srpske da se odredi o podršci najvećim projektima u našem gradu, a u interesu građana Banjaluke.

Podijeli objavu