Za banjalučku gradsku vlast nema krize – traže isključivo automobil sa Apple konekcijom

Dok se vlast bavi svečanim otvaranjem kružnih tokova, koji su u svakoj normalnoj zemlji uobičajeni infrastrukturni projekat, u banjalučkim naseljima koja decenijama muku muče sa vodovodom, kanalizacijom, asfaltiranjem puta itd. se pitaju zašto gradskoj vlasti odgovaraju samo novi automobili koji podržavaju konekciju sa uređajima američke kompanije Apple.

Grad Banjaluka je u toku mandata aktuelnog gradonačelnika Igora Radojičića raspisao tender za nabavku dva automobila od 80.000 i 40.000 KM, jedan od tehničkih zahtjeva koji su naveli je da im odgovara isključivo automobil sa Apple konekcijom.

„Prva stvar koju ćemo uraditi je kompletna reforma i optimizacija broja vozila koja se koriste za potrebe Gradske uprave, gradskih ustanova i agencija. Smatramo da se veliki broj vozila koristi neracionalno, te se boljom organizacijom mogu postići značajne uštede.“, rekao je Vladimir Grujić, član Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banja Luka.

Vladimir Grujić 1024x640 1

„Vrijeme je da se kod nabavke vozila konačno stane u kraj favorizovanju određenih dobavljača, te ćemo kod ovog procesa ustanoviti tačne kriterijume nabavke vozila, kao i njhovog održavanja, koji će ići u smjeru racionalnog trošenja budžeta grada. Neprihvatljivo je da gradonačelnik raspiše tender i traži da automobil ima Apple konekciju, jer svaki zahtjev mora imati jasno uporište i objašnjenje. Kako Apple konekcija u automobilu pomaže građanima u rješavanju njihovih problema?“, navodi Grujić.

0 02 05 d2099b3fc16a7339a57d2c2bcf44c91046c247e94a47cc5bf227e0c553468101 1c6d9cd36db7f0

„Poseban problem je upotreba vozila u privatne svrhe, pa će tako svaki automobil koji koristi gradska uprava i gradske ustanove biti jasno označen, kako bi građani mogli da uvide kako se koristi imovina grada. Takođe ćemo striktno zabraniti zatamnjena stakla na svim vozilima u vlasništvu grada, jer se sada predsjednik gradske skupštine krije u zatamnjenom vozilu, kao da je pripadnik kriminalnog klana, a ne državni službenik, koji za svoj rad odgovara građanima“, zaključio je Grujić.

Banjalukadanas.com

Podijeli objavu