Udruženje građana ,,Petrićevac” pokrenulo akciju ,,Banjaluku očistimo”

Udruženje građana “Petrićevac” pokrenulo je akciju čišćenja i dezinfekcije dječijih igrališta, kako bi naši najmlađi bili što bezbjedniji kada je u pitanju borba protiv Кovid 19. Sredstva za dezinfikaciju će donirati UG „Petrićevac“.

Predsjednik Udruženja Pavle Кnežević kaže da je i pored mjera koje ograničavaju kretanje i preporuke da se ostane kući, roditeljima koji imaju malu djecu veoma teško da ih tokom čitavog perioda ne puste napolje i da su i u tom smislu u nezavidnom položaju. Zato je UG „Petrićevac“ odlučilo da pokrene akciju kako bi se povećao stepen bezbjednosti na igralištima:

0 02 0a 58248b0ef05cd6bed1972c647a056516f3d494899ce8f06345bff471de278923 1c6d9d0a061641„Pozivamo mlade ljude, aktiviste, volontere iz svih naselja u Banjaluci da nam se jave na Instagram i Fejsbuk profil ili putem elektronske pošte ([email protected]) da bi smo dezinfikovali i očistili što veći broj dječijih igrališta. Maksimalan broj ljudi koji mogu čistiti jedno igralište je troje“, kaže Кnežević.

Dodaje da UG „Petrićevac“ apeluje na Gradsku upravu da se očiste sve ulice grada Banja Luke, kao što je već obećano i naglašeno.
„Građani su ispoštovali zahtjeve i mjere u borbi protiv korona virusa, pa bi bio red da i Grad sa svoje strane ispoštuje. I dalje apelujemo na građane da se pridržavaju mjera zaštite, ali i da ne bacaju otpadke, a naročito korištene rukavice i zaštitne maske“, kaže Кnežević.

On je dodao da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti čišćenja grada koje će pokrenuti u narednom periodu, a kako mjere budu popuštale tako će i UG „Petrićevac“ povećavati intenzitet aktivnosti.
„Želimo da podstaknemo omladinu da se pridruže borbi protiv Кovid 19, promovišemo građanski aktivizam, da svako uradi koliko je u njegovoj moći, i da ne čekamo uvijek da drugi urade nešto za nas“, zaključio je Кnežević.

Banjaluka-24.com

Podijeli objavu