Trivićeva: Nije ih briga za volju građana, ni to što vrše nezakonitosti, samo da sačuvaju fotelju

Nakon dobojske brutalne pljačke, svjedočimo još jednoj izbornoj farsi, onoj u Višegradu, gdje SNSD, nažalost uz pomoć Republičke izborne komisije, čini sve da na funkciji ostavi svog načelnika. Nije ih briga za volju građana, za političku situaciju u lokalnoj zajednici, ni to što vrše nezakonitosti, samo da sačuvaju tu jednu fotelju – rekla je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić.

Ona je podsjetila da je Pravilnik o načinu sprovođenja opoziva načelnika donijela Republička izborna komisija, na koji niko nije imao prigovora.

– I u tom pravilniku stoji član da je načelnik opštine opozvan ukoliko se o opozivu izjasni natpolovična većina birača koji su izašli na glasanje, uzimajući u obzir samo važeće glasačke listiće. Međutim, nakon provođenja opoziva, zatražena je izmjena ovog člana, na način da se računa natpolovična većina od broja izašlih glasača, a ne od broja važećih glasova, čime su svi nevažeći glasački listići pripisani u korist načelnika. Ni to nije bilo dovoljno, nego kada su pristigli glasovi putem pošte, po kojima je načelnik ponovo ubjedljivo izgubio izvršen je pritisak na članove RIК-a da se glasanje putem pošte poništi što je na kraju Republička izborna komisija učinila mimo svih rokova koje je propisala svojim pravilnikom. U Višegradu je izvršeno klasično pravno nasilje – navela je Trivićeva.

Građani Višegrada su jasno rekli da ne žele dosadašnjeg načelnika na tom mjestu i sigurno neće dozvoliti da se prekraja njihova izborna volja.

– I u tome će imati moju iskrenu podršku. Iskoristićemo sva zakonska sredstva kako bi spriječili ovaj brutalni pokušaj izborne krađe i prekrajanja izborne volje – poručila je Trivićeva, a prenose mediji.

Podijeli objavu