Svi građani RS imaju zdravstveno osiguranje do 30. aprila

Fond zdravstvenog osiguranja RS odlučio je da produži finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane, kako one osigurane, tako i neosigurane, do 30. aprila ove godine.

– To znači da su do tada svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice. Dakle, zdravstvene usluge koje se obave do 30. aprila ove godine finansira Fond – naglašavaju u Fondu.

Prvobitna odluka Fonda, prateći preporuke Vlade RS i u cilju sprečavanja širenja virusa korona, bila je da do 31. marta finansira zdravstvene usluge. Ovom odlukom finansiranje zdravstvenih usluga za svo stanovništvo produžava se do 30. aprila ove godine.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=177&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fdobra vijest iz fzo svi gradjani rs imaju zdravstveno osiguranje do 30 aprila%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=176&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fdobra vijest iz fzo svi gradjani rs imaju zdravstveno osiguranje do 30 aprila%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo

– To se odnosi na sve građane, kao i na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još uvijek nisu regulisali svoj status – preciziraju iz Fonda.

Takođe, poštujući preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije, Fond radi ograničenim kapacitetom uz mogućnost rada od kuće, ali i dalje nesmetano obavlja svoju funkciju, poput nabavke lijekova i drugih hitnih stvari.

– Apelujemo još jednom na građane da bez preke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično, kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu. Fond će i dalje da pratiti epidemiološke smjernice i upustva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti – saopšteno je iz Fonda.

Građani i dalje sve informacije o zdravstvenom osiguranju, kao i o radu Foda mogu da dobiju putem telefona od zaštitnika prava na broj 051 226 870, kao i putem mejla [email protected]

srpskainfo.com

Podijeli objavu