Šukalo: Radovi na izgradnji nove plaže teku predviđenom dinamikom, uskoro spektakularno otvaranje

Radovi na izgradnji nove plaže u Srpskim Toplicama teku predviđenom dinamikom, te će svi naši sgurađani i turisti uskoro dobiti još jednu potpuno novu, uređenu oazu za odmor uz rijeku Vrbas.

Kako je istakla savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, ova plaža će da ponudi mnogo toga svim posjetiocima.

-Završen je javni poziv za ugostiteljski objekat, koji će se nalaziti upravo na ovoj plaži. Danas je zvanično i počela izgradnja montažnog objekta, u kojem će se nalaziti kafe bar, koji će svakako obogatiti sadržaj na ovoj lokaciji. Paralaleno sa time, angažovane su sve naše službe kako bi ovdje uredili širi pojas, oko obale, a trenutno se radi i na farbanju ograde uz plažu, uređenje kontejerskih mjesta i slično – rekla je savjetnica gradonačelnika.

Poručila je da, kada je riječ o samoj plaži, odnosno izgradnji i uređenju iste, radovi takođe teku prema očekivanjima.

-Radovi na plaži se takođe realizuju predviđenom dinamikom. Uz sve to, mi izgrađujemo i drugo dajak pristanište na ovom lokalitetu, što za nas predstavlja posebno zadovoljstvo i radost. Već naredne sedmice, mi ulazimo u finalnu izgradnju pristupne staze, koja podrazumijeva rampu za osobe sa invaliditetom. O tome smo zaista vodili računa. Ovo je jedna od rijetkih plaža koja će imati uređen prilaz za osobe sa invaliditetom do rijeke Vrbas – rekla je ona.

Dodala je kako će na tom lokalitetu biti i sav potreban mobilijar, te da je mišljenja da će plaža biti zvanično otvorena u predviđenom roku.

-Naš plan je da to bude sredinom avgusta mjeseca. Za tu priliku pripremamo spektakularan događaj. Koristim svakako ovu priliku da se zahvalim našim donatorima, kompaniji „M:tel“, te se nadam da je ovo samo jedan u nizu projekata koji ćemo zajedno da realizujemo, a koji će u fokus staviti našu rijeku Vrbas – zaključila je savjetnica Šukalo.

Podsjećamo, procijenjena vrijednost ovog projekta iznosi oko pola miliona KM, a isti će Grad realizovati uz podršku kompanije „M:tel“ – koja je prepoznala značaj ovog projekta.

Podijeli objavu