Stanivuković o mostu u Česmi: Sve smo pripremili, tender može biti raspisan odmah

Grad Banjaluka preduzeo je sve neophodne aktivnosti potrebne za izgradnju mosta u Česmi i nema prepreka da „Putevi Republike Srpske“ raspišu tender, poručili su iz Gradske uprave

Imajući u vidu da je ovaj most od velikog značaja za mještane, ali i za Banjaluku „Putevi Republike Srpske“ su u decembru pozvani da potpišu memorandum o saranji na ovom projektu kojim bi bile definisane sve obaveze.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, poručuje da je da tender može biti raspisan i prije okončanja svih imovinsko-pravnih odnosa, te poziva preduzeće da to uradi i da zajedno potpišu memorandum o saradnji.

– Sve je spremno da se raspiše tender. Obezbijedili smo novac, projekat je spreman, imamo saglasnost svih ljudi za rješavanje imovinsko pravnih odnosa. Danas kod notara, ali na sjednice Skupštnu idu one kuće i imanja u Šargovcu ili Motikam gdje je put izgrađen prije dvije godine. To su procesi koji idu paralelno – rekao je Stanivuković.

Napominje da je Grad sve pripremio što je u nadležnosti Grada te da će uskoro biti prezentovan i projekat modernog mosta koji je bolje rješenje u osnosu na prvobitno.

– Ovo je zejednički i ključni projekat koji je Grad bio spreman da finansira u potpunosti, međutim, Vlada Republike Srpske je iskazala želju da to finansira, a mi smo to prihvatili, te višak sredstava planiranih za most, ulažemo u izgradnju škole u Adi – rekao je gradonačelnik.

Takođe, Grad u proteklom periodu preduzeo sve iz svoje nadležnosti, poput obezbjeđivanja urbanističko – tehničkih uslova, idejnog rješenja, a pribavljeni su i lokacijski uslovi potrebni za gradnju mosta.

– Grad Banjaluka je putem Pravobranilaštva Republike Srpske SZ Banjaluka podnio prijedloge za eksproprijaciju nepokretnosti koje su potrebne za izgradnju pomenutog mosta – navode u Gradskoj upravi.

S tim u vezi, Grad je obezbijedio svu potrebnu dokumentaciju i uputio je Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove, a u međuvremenu više puta je upućena i urgencija za što hitnije postupanje u ovim predmetima.

Očekuju hitne rasprave

Očekujemo da se što hitnije zakažu rasprave, kako bi se u najskorijem roku donijela rješenja o eksproprijaciji i Vlada Republike Srpske donijela odluku o dozvoli za ulazak u posjed zemljišta i prije provođenja postupka odrđivanja naknade za eksproprisane nekretnine.

Podijeli objavu