Stanivuković iz Ciriha poručio: Ako su mnogi oko nas uspjeli izgraditi snažne sisteme, zašto ne možemo i u našoj Republici

Spasiti nas može samo vjera u bolje sutra i želja za izgradnjom snažne Republike Srpske u kojoj ćemo stvoriti uslove za povratak svih onih koji za njom istinski čeznu.

Poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, koji se danas obratio na svečanoj akademiji povodom 30 godina Republike Srpske u Cirihu.

– Danas i u dijaspori obilježavamo 30 godina postojanja Republike Srpske, ali šaljemo i poruku da samo posvećenim i predanim radom možemo našu Republiku dodatno razvijati, jer ako su mnoge zemlje oko nas uspjele izgraditi snažne sisteme, zašto takvi uslovi ne bi mogli biti i u našoj Republici. To je naš osnovni zadatak. Prvenstveno zbog našeg naroda koji je otišao, a koji istinski čezne za svojom otadžbinom, ali i zbog svih nas. Naša obaveza je da jačamo našu Republiku i njene institucije i da je predstavljamo dostojanstveno, bilo gdje u svijetu – rekao je Stanivuković.

Podijeli objavu