SNSD OPET BLOKIRA GRAD Odbili rebalans, neradnu nedjelju, bolje grijanje, novi park UPITAN RAD GRADSKE UPRAVE

Skupštinski kolegijum na današnjoj sjednici utvrdio je da će naredna sjednica gradskog parlamenta biti održana 19. jula, a prije utvrđivanja dnevnog reda sjednica je prekinuta i nova zakazana za ponedjeljak, 11. jul u 10.00 časova.

Tokom rasprave na sjednici Kolegijuma, Klub odbornika SNSD-a predložio je skidanje sa dnevnog reda naredne sjednice velikog broja regulacionih planova, nacrta rebalansa budžeta, odluke o ulaganju deset miliona KM u toplovodnu mrežu, odluke o neradnoj nedjelji…

– Imali smo jedan neobičan i Kolegijum mimo svih procedura  – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Neusvajanje odluka koje donose prihod Gradu – doći će na naplatu početkom naredne godine i stvoriti probleme u isplati plata kako radnicima Gradske uprave, tako i drugih budžetskih isplata.

-Ovo što se dešava u zadnjih pet mjeseci je ekonomski maskar prema budžetu, prema građanima, prema narodu i svemu onom što je dobro u ovom gradu. SNSD je Banju Luku ostavio pet mjeseci bez ijedne odluke koja donosi prihode u Grad. Ako i ovu sjednicu uspiju u tom svom naumu, Grad Banja Luka za četiri – pet mjeseci može doći u problem isplate plate radnicima Gradske uprave i svih drugih budžetskih davanja – rekao je gradonačelnik.

Kako je kazao, april maj, jun, jul, a i avgust i septembar kada neće biti sjednica Skupštine, ulazimo u ciklus skidanja sve ijedne tačke koja donosi prihode u budžet.

-Dužan sam kao gradonačelnik hitno pozvati sve zaposlene radnike Gradske uprave i obavijestiti ih o tome šta im se sprema. Zato što je šest mjeseci skinuta sve ijedna tačka koja donosi prihode i pozvati ih na najveći protest radnika na čelu sa gradonačelnikom. Pozvaću na proteste i sve one ljude koji se griju na Toplanu, a koji hoće bolje grijanje da i njima objasne zašto skidaju odluku da se dest miliona KM uloži u obnovu toplovodne mreže i gdje ne trebamo ulagati kao Grad ni marku – naglasio je on.

Napomenuo je da je i tokom sjednice Kolegijuma pokušao mirno objasniti sve.

-Ali oni ne mare ni za čim, samo izglasaju ćutke i idu dalje. Dužan sam da branim grad i egzistenciju brojnih porodica. Sve ovo što se ne usvaja sada, doći će na naplatu početkom naredne godine jer se nijedna odluka koja donosi prihode ne usvaja. I ovo sam shvatio kao najveću prijetnju za naš grad – zaključio je gradonačelnik.

Podijeli objavu