RADI SE KAO NIKADA DO SADA Desetine ulica asfaltirane u Banjaluci

Banja Luka je veliko gradilište i na više lokacija u gradu intenzivirani su različiti radovi.

Poseban akcenat je stavljen na modernizaciju saobraćajnica u užem i širem centru grada, koja je započela ovih dana nakon više godina čekanja.

Preko četiri kilometra dionica gradskih saobraćajnica biće potpuno modernizovano što će značajno poboljšati putnu infrastrukturu u našem gradu.

Tako je počela rekonstrukcija Ulice Od Zmijanja Rajka, u dužini do 1,5 kilometara, čime će se mještanima, ali i drugim koji koriste ovu frekventnu dionicu – obezbijediti kvalitetniji i bezbjedniji saobraćaj u ovom dijelu grada.

Radovi su u toku i u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Solunske do Bulevara cara Dušana, dok će novi asflat dobiti i dio Ulice Boška Tošića.

Kada je riječ o centralnom dijelu grada, uslijediće i radovi na dionici glavne gradske saobraćajnice od hotela „Palas“ do Banskog dvora.

Radiće se i saobraćajnica ispred zgrade Elektrotehničkog fakulteta do kružnog toka, te oštećena dionica saobraćajnice u Ulici Cara Lazara od skretanja Ulice Carice Milice do Majke Jugovića.

Kada je riječ o prigradskim naseljima, među najznačajnim radovima je dugoočekivana modernizacija glavne saobraćajnice kroz Debeljake, koja je počela krajem marta. Ova investicija je vrijedna 1,2 miliona KM, a po okončanju radova mještani ovog dijela grada dobiće modernu saobraćajnicu sa dvije trake, obostranim trotoarima, oborinskim kolektorima, rasvjetom, a biće urađeno i zacjevljenje kanala.

Novi asfalt

Novi asflat na području grada Banje Luke od početka ove građevinske sezone dobilo je više ulica, među kojima, nakon dugo godina čekanja i mještani Krfske ulice, zatim Bogojavljenske i Pritočke ulice u Priječanima, dijelovi Majevičke, Jovice Savinovića, Milana Knežine, Ljubice Mrkonjić, Eugena Kumičića, dok su u toku i radovi u više prigradskih i seoskih naselja.

Podijeli objavu