O ZAHTJEVU PREVOZNIKA Dok sve poskupljuje, Stanivuković protiv novog udara na džepove građana (VIDEO)

Apsolutno sam protiv povećanja cijena autobuskih karata i tražićemo sve modalitete da do toga ne dođe, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući najave o mogućem poskupljenju karata za javni prevoz u Banjaluci.

On je istakao da postoji opcija da Grad izdvoji dodatna sredstva za subvencije, ali da nikako ne smije doći do toga da se po ko zna koji put udari na džep građana.

– Još uvijek nismo dobili takav zahtjev od prevoznika, to jeste, ja ga nisam vidio, ali smatram da prevoznici prvo trebaju o svojim planovima da upoznaju Grad i mene kao gradonačelnika, kako bismo razgovarali i pronašli rješenja koja su prihvatljiva za sve – kaže Stanivuković.

On je istakao da se izdvaja i preko 80.000KM za studiju javnog prevoza, kako bi se kvalitet javnog prevoza podigao na viši nivo i time povećao broj korisnika, te podsjetio da su izdvajanja za javni prevoz ove godine premašila 1.2 miliona KM, što je najviše što je Grad ikada izdvajao za ove namjene.

– Mi smo u proceduri smanjivanja cijena mjesečnih karata, tako da od 25. februara kreće pododjela mjesečnih karata koje će potpuno biti besplatne za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece- rekao je Stanivuković.

On je dodao da u aprilu počinje i  podjela besplatnih mjesečnih karata za penzionere sa penzijom do 250KM, dok će za penzionere koji imaju penzije preko 250KM cijena karte će biti smanjena za 30%.

Podijeli objavu