OŠTRA REAKCIJA IZ PDP-a Radojičić prekršio naredbu o zabrani javnih okupljanja

Iako je zaključkom Vlade Republike Srpske u vezi sa preventivnim mjerama stanovništva od virusa korona u Republici Srpskoj zabranjen svaki oblik javnog okupljanja, Кomadant štaba za vanredne situacije u Banjaluci i gradonačelnik Igor Radojičić najgrublje je i sam prekršio Naredbu koju je propisao.

Naime, sinoć je organizovana Osnivačka skupština Socijalističke partije Srpske na kojoj se pronašao značajan broj ljudi na malom prostoru, a jedan od njih bio je i sam Radojičić.

– Ovo je vrhunac licemjerstva, umjesto da neko ko je prvi čovjek grada i Кomadant štaba za vanredne situacije bude prvi primjer kako se svi trebamo svi ponašati u kriznoj situaciji je neko ko prvi krši ono što je sam propisao, rekli su u Gradskom odboru PDP-a Banjaluka.

Iz Gradskog odobora pitaju koja je ovđe odgovornost gradonačelnika i kakve bi sankcije bile da je neko drugi uradio ovakvo nešto.

Jasno je precizirano šta je je javno okupljanje u smislu Zakona:  Svako ORGANIZOVANO okupljanje građana.

Iz Zakona o javnom okupljanju jasno je da se građani nisu spontano okupili na osnivačkoj skupštini SPS-a.

– Postavljamo pitanje ministu unutrašnjih poslova da li je ovo javno okupljanje i hoće li biti sankcije za ovaj skup, kao što je propisano Zakonom, pitali su iz GrO ove stranke.

Od momenta stupanja preventivnih mjera na snagu, Gradski odbor PDP-a Banjalluka otkazao je preko 50 različitih skupova koji su bili planirani u narednom periodu. Smatramo bitnim da se pridržavamo mjera u cilju sprečavanja širenja virusa korone, te pozivamo prvo gradonačelnika Radojičića da svojim primjerom podrži mjere i uzdrži se od nepotrebnog prisustva javnim okupljanjima.

(Saopštenje)