NAKON 17 GODINA Radnicima u javnim preduzećima povećane plate, neki izastavljeni zbog greške rukovodstva

Sve gradske ustanove koje su pripremile potrebne akte i dostavile ih Gradskoj upravi avgustovsku platu imaće veću, kao i svi radnici Gradske uprave.

Rečeno je ovo na današnjem sastanku gradonačelnika Draška Stanivukovića sa saradnicima i predstavnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Centra za socijalni rad i Gradske razvojne agencije, a u vezi sa povećanjem primanja zaposlenim u ustanovama.

-Gradska uprava je odlučna u tome da životni standard svih zaposlenih mora biti snažniji i bolji. To je prioritet, jer je radnik prioritet. U tom pogledu, svi radnici Gradske uprave nakon 17 godina su doživjeli povećanje plata – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Poručio je da se sa istom takvom odlukom ide prema svim gradskim ustanovama i sve one ustanove koje su pripremile potrebne dokumente – avgustovsku platu imaće veću.

-Trudimo se da stignemo sve veću potrošačku korpu i prvi smo koji smo se odlučili na takav korak – kazao je on.

Gradonačelnik je pozvao one ustanove koje još nisu dostavile potrebne akte Gradu – da to urade, jer kako je naveo – radnici su najvažniji i sva druga razmimoilaženja ili drugačija shvatanja su manje važna.

-Ponosan sam na ono što smo uradili prema našim radnicima. Vatrogascima smo povećali platu za 80 KM, a sada još za 50 KM, te zaposlili dodatni broj vatrogasaca. Prvi put povećali smo plate svim radnicima različitih struka u Gradskoj upravi – naglasio je on.

Uopšte, kako ističe – značajna pažnja posvećuje se radnicima, pa su tako uvedeni i određeni načini stimulacije.

-Nagrađujemo one zaposlene koji dolaze biciklom na posao. Donijeli smo i novi pravilnik o stimulaciji za posebne rezultate rada zaposlenih i mogu da kažem da je ovo ipak nova epoha za radnike. To  je definitivno korak ka naprijed, nije konačan, nego sistemski ćemo na ovaj način ići ka naprijed i posvećeno prema našim radnicima – zaključio je gradonačelnik.

Naime, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Gradska razvojna agencija dostavili su neophodnu dokumentaciju za povećanje plata radnicima, a isto se očekuje i od drugih ustanova.

Podijeli objavu