MERIDIAN: Nastavljamo humanitarne akcije širom Balkana

Kompanija Meridian među prvima je širom Balkana započela opsežne akcije pomoći ugroženim sugrađanima i ustanovama zdravstvene zaštite i u tom smjeru i nastavila.

Bilo kroz pomoć u vidu medicinske opreme, podršku najugroženijim sugrađanima ili humanitarnim akcijama za ozdravljenje najmlađih od rijetkih bolesti, do sada je prikupljeno i uručeno više hiljada paketa pomoći kao i višemilionska novčana pomoć, jer u ovoj borbi granice na Balkanu ne smiju i ne treba da postoje.

Više od četiri mjeseca, zaposleni u kompaniji Meridian obilaze gradove i opštine Republike Srpske i FBiH, kako bi donacijama pomogli onima kojima je podrška najpotrebnija.

Pomoć je do sada uručena organizacijama Crvenog krsta, kao i ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite. Tako je, nakon sličnih akcija u Banjaluci, Doboju i Tuzli, kompanija Meridian nedavno Gerontološkom centru i Domu za starija lica u Sarajevu uručila zaštitnu opremu- rukavice i maske, a Crvenom krstu u Gradišci i Prijedoru dopremila pakete hrane i sredstava za higijenu.

U Srbiji, podrška je do sada upućena Infektivnoj klinici u Beogradu, Domu zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović” iz Inđije, Institutu za majku i dijete, Dječijoj bolnici za plućne bolesti, Kliničko – bolničkom centru “Dragiša Mišović”, Niškoj bolnici, Društvu za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centru za palijativno zbrinjavanje – BELhospice i drugim ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite u Srbiji i u regionu.

 

Kompanija Meridian nedavno je organizovala i humanitarni turnir u šutiranju trojki, koji su uveličali najbolji domaći košarkaši. Zahvaljujući njima, za hitno liječenje Sofije Markuljević u inostranstvu, djevojčice koja boluje od rijetke i opasne bolesti – spinalne mišićne  atrofije tip I, prikupljeno je 2 miliona dinara.

 

U Crnoj Gori, paketi pomoći pripremljeni su i uručeni organizacijama Crvenog krsta u Budvi, Nikšiću, Herceg Novom, Beranama, Žabljaku, Danilovgradu i Rožajama. Kompanija je KBC-u Podgorica donirala EKG aparat, a materijalno pomaže zvanične programe i projekte za nabavku potrebne medicinske opreme.

 

Meridianov volonterski tim postao je sinonim za donacije širom Balkana, jer je ova kompanija uvijek i svuda uz svoj narod kada su  pomoć i podrška najpotrebniji.

Podijeli objavu