“Marš na drinu” u čast hirurgu Miodragu Laziću večeras u Banjaluci

Grad Banjaluka večeras će putem gradskog razglasa emitovati kompoziciju “Marš na Drinu” u čast hirurgu Miodragu Laziću.

Emitovanje je predviđeno u 20.00 časova, objavljeno ja na Facebook stranici Grada Banjaluka.

Boračka organizacija Trebinje poziva svoje članove i sve građane ovog grada da večeras u 20.00 časova izađu na svoje balkone i uz muziku pjesme “Marš na Drinu” odaju posljednju počast ratnom hirurgu, doktoru Miodragu Laziću, preminulom od virusa korona.

“Molimo sve koji su u mogućnosti da u 20.00 časova istu numeru puste sa svojih balkona ili dvorišta”, poručili su iz trebinjske Boračke organizacije.

Na ovaj način gradska Boračka organizacija želi da ispuni posljednju želju srpskog heroja Miodraga Lazića.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić (65), koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je juče Nišu od posljedica virusa korona.

Za ono što je učinio kao ratni hirurg-dobrovoljac tokom devedesetih Lazića je Ordenom Svetog Save odlikovao tadašnji srpski patrijarh Pavle.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, radio je u ratnoj bolnici “Koran” na Palama, jedan je od osnivača ratne bolnice “Žica” u Blažuju na prvoj liniji fronta kod Sarajeva gdje je tokom 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, obavio više od 3.500 operacija.

Srna

Podijeli objavu