JOŠ 28 NOVOZARAŽENIH: Na koronu pozitivna i dva medicinara, pet pacijenata na respiratoru

U posljednja 24 časa u Srpskoj su testirane 644 osobe, a na korona virus je pozitivno njih 28, potvrdio je ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić.

On je precizirao da je 15 osoba iz Banjaluke, dvije iz Nevesinja, ostali su iz drugih lokalnih zajednica.

– Uoči praznika smo htjeli da povećamo broj testiranih. Nije dobro što veliki broj pozitivnih nije mogao da odgovori na koji način je zaražen. Dobro je da nemamo novih sredina u kojima ima građana pozitivnih na korona virus – istakao je Šeranić.

Testirano je, dodao je ministar, i 130 zdravstvenih radnika iz Banjaluke u još nekoliko lokalnih zajednica i otkriveno je da su dva medicinska radnika iz UKC RS pozitivna.

– Nastavili smo testiranje u domovima za stare i u lokalnim karantinima i svi su oni negativni, Sa današnjima danom imama 486 pozitivnih i 15 ljudi koji su preminuli od posljedica zaraze korona virusom. Imama 103 lica koja se liječe u UKC RS, od kojih je na respiratoru pet osoba i tri osobe na neinvanzivnom respiratoru – dodao je Šeranić.

Prema njegovim riječima kada su u pitanju centri u kojima su pozitivne osobe, koje nemaju simptome, tu su smještene 83 osobe.

– Do sada je oporavljeno 214 lica, od kojih je najviše iz Banjaluke. Pošto idu Vaskršnji praznici, u petak i subotu ćemo imati redovna obraćanja, a za Vaskrs vjerovatno ćemo se obratiti na drugačiji način, ali će laboratorije raditi i za praznike – dodao je on.

srpskainfo.com

Podijeli objavu