Izložba “Sportovi na Vrbasu”: Stanivuković poručio da je Grad u prethodnom periodu mnogo toga uradio za sport

Muzej sporta, koji se nalazi u sastavu Sportskog centra „Borik“, danas je svim posjetiocima otvorio potpuno izložbenu novu postavku – „Sportovi na Vrbasu“.

Otvaranju ove izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio kako je Grad u prethodnom periodu mnogo toga uradio za sport.

-Sve to jasno pokazuje naše opredjeljenje, gdje mi vidimo sport u Banjoj Luci. Kada je riječ o vodenim sportovima, moram da naglasim da smo izgradili dva dajak pristaništa, jedno na plaži Abacija, a drugo u sklopu potpuno nove plaže koja se nalazi u Srpskim toplicama. Na dajak pristanište su naši dajakaši zaista dugo čekali. Naš grad, naša rijeka Vrbas poznata je po vodenim sportovima, a svjedok tome je i to da je Banja Luka ove godine bila domaćin Svjetkog prvenstva u rafingu – rekao je gradonačelnik.

Ovo je sedma po redu tematska izložbena postavaka, u sklopu koje će se predstaviti pet sportskih klubova, odnosno disciplina, a to su Dajak klub Banja Luka, Rafting klub „Kanjon“, Ronilački klub „Buk“, Sportsko – ribolovno društvo „Banja Luka“, te dicsiplina skokovi sa Gradskog mosta, koji se tradicionalno izvode u okviru manifestacije „Ljeto na Vrbasu“.

Bogata istorija, medalje, rekviziti koji su sastavni dio sportova na rijeci Vrbas, te nezaboilazan simbol Banje Luke -dajak čamac, samo je mali dio izložbene postavke koju možete da posjetite u Muzeju sporta.

Podijeli objavu