Isplaćene sve učeničke stipendije: Novi konkurs početkom septembra

isplaćene su sve gradske stipendije za učenike, njih 1.338, čime je okončan ovaj proces za školsku 2021/2022. godinu.

Kako je potvrđeno u Odjeljenju za društvene djelatnosti, ovih dana su uplaćene deveta i deseta stipendija, čime je završena isplata učeničkih stipendija za ovu godinu.

Istovremeno, isplaćena je i osma stipendija koju Grad dodjeljuje studentima.

Najavili su da će u okviru programa podrške Grada, početkom idućeg mjeseca biti raspisan konkurs za dodjelu učeničkih stipendija za školsku 2022/2023. godinu. Pored toga, konkurs za studente prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama biće raspisan u drugoj polovini oktobra.

Učenici i studenti moći će da konkurišu za jednu od tri vrste stipendija, i to: stipendije za uspjeh u školi odnosno na studiju, stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za deficitarna zanimanja.

Ukupno, za stipendije predviđeno je da bude izdvojeno 1,8 miliona KM, a visine stipendija biće povećane.

Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosiće 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM. Visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosiće 150 KM, a za deficitarna zanimanja 260 KM.

Deficitarna zanimanja za narednu školsku/akademsku godinu:

Deficitarna zanimanja/struke za učenike srednjih škola su: Geodezija i građevinarstvo – Kamenorezač-keramičar; Geodezija i građevinarstvo – Izvršilac radova na saobraćajnicama; Poljoprivreda i prerada hrane – Mesar i Ugostiteljstvo i turizam – Konobar.

Deficitarna zanimanja/struke koja se stiču u prvom ciklusu studiranja na visokoškolskim ustanovama su: Elektroenergetika i automatika – Diplomirani inženjer elektrotehnike – 240 ECTS – Elektroenergetika i automatika; Fizika, nastavni smjer – Diplomirani profesor fizike – 240 ECTS i Matematika i informatika, nastavni smjer – Diplomirani profesor matematike i informatike – 240 ECTS.

Podijeli objavu