Inicijativa PDP-a: Obavezno obilježiti domaće proizvode u trgovinama

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković predao je Vladi Srpske inicijativu o obaveznom obilježavanju domaćih proizvoda u marketima i trgovinskim radnjama, što će omogućiti njihovu veću konkurentnost i podstaći jačanje privrede Srpske, posebno u situaciji uzrokovanom epidemijom virusa korona.

“Ova inicijativa prije svega podrazumijeva da Vlada Srpske, u saradnji sa Privrednom komorom Srpske, medijima i drugim relevantnim subjektima, radi na jačanju svijesti građana o značaju podrške domaćoj privredi kupovinom domaćih proizvoda i promocijom njihovog kvaliteta”, rekao je Stanivuković.

On kaže da PDP podržava i inicijativu Privredne komore Srpske koju su uputili marketima i drugim trgovačkim radnjama, te im ostavili prostor da samo odluče, ali da u ovoj partiji smatraju da to treba biti sistemsko rješnje koje će biti obavezujuće za sve, saopšteno je iz PDP-a.

Stanivuković ističe da je prepoznavanje i davanje na značaju domaćoj proizvodnji, uz isticanje kvaliteta koji takvi proizvodi imaju, danas naročito bitno.

“Vjerujem da možemo očekivati da će globalna kriza uzrokovana pojavom novog virusa korona, preduzimanjem zaštitnih mjera i napretkom u oblasti medicine, vremenom jenjavati, ali istovremeno moramo biti svjesni da naše strukturne probleme neće rješavati neko drugi, već ih moramo rješavati sami. Kako bismo se mogli nositi sa takvim problemima moramo imati svijest o vlastitim snagama i domaćim proizvodima koje možemo ponuditi tržištu”, rekao je Stanivuković.

Srna

Podijeli objavu