I OVI IZBORI POKAZALI PAD SNSD: Najveća partija u Srpskoj imala 46 mjesnih zajednica, sada mnogo manje

Prebrojavaju se glasovi nakon današnjih izbora za članove savjeta mjesnih zajednica, a sada je već jasno da se rezultat iz 2017. godine neće ponoviti.

Uprkos lobiranju i mobilisanju radnika republičkih institucija i slučajeva koje smo ovih dana mogli vidjeti u medijima, uspjeh SNSD koji je 2017. godine pobijedio u 46 mjesnih zajednica, od ukupno 57, ove godine neće biti takav.

Koalicija okupljenja oko SNSD za sada je odnijela pobjedu nekoliko mjesnih zajednica među kojima su Vrbanja, Goleši, Krmine, Krupa na Vrbasu, Lazarevo 1 i Lazarevo 2, Ljubačev, Pavići, Centar 1  i Centar 2 i druge… Dok su u mnogim mjesnim zajednicama izgubili glasače.

Sve oči ove godine bile su uprte i u PDP, koji je zabilježio veliki rast. PDP koji je 2017. godine odnio pobjedu samo na Petrićevcu, dok sada već bilježi pobjedu u oko 12 mjesnih zajednica.

Podsjećamo da su Banjalučani ove godine, više nego ikada, bili zainteresovani za ove izbore, jer je izlaznost bila duplo veća nego 2017. godine, kada je izlaznos bila tek oko 12 odsto.

Podijeli objavu