Hotelijeri sa područja banjalučke regije stavili hotele na raspolaganje

Hotelijeri sa područja banjalučke regije spremni su da pomognu u suzbijanju širenja virusa korona i ukoliko bude potrebno otvorića vrata hotelskih soba za smještaj lica kojima je naložena samoizolacija.

U skladu sa novonastalom situacijom Područna privredna komora Banjaluka uputila je dopis hotelijerima kako bi utvrdili da li su u mogućnosti da pomognu u vezi sa smještajem lica koja moraju u izolaciju. U dopisu je navedeno i da su od nadležnih republičkih institucija obaviješteni da bi smještaj u hotelima bio mnogo bolja opcija od zbrinjavanja tih osoba u kontejnerima, te da bi bilo dobro u ovom slučaju postići dogovor o plaćanju sa zainteresovanim hotelima.

“Odmah nakon što smo poslali mejl, dobili smo potvrdu dva hotela i jednog hostela koji su spremni da otvore vrata svojih ugostiteljskih objekata. Na ovaj način ti ugostitelji bi izašli u susret Republici, a sa druge strane i njihovo osoblje bi bilo angažovano u skladu sa svim preporukama nadležnih u pogledu higijene i dezinfekcije”, rekao je za “Glas Srpske” predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić.

Među prvima koji su iskazali spremnost da pomognu u ovoj situaciji je banjalučki hotel “Grand”. Suvlasnik tog hotela Sladomir Đurić kaže da hotel raspolaže sa 56 leža, te da bi mogli smjestiti tridesetak osoba.

“Svi smo na istom zadatku, da se što prije izborimo sa nedaćama koje su nas zadesile. Hotel je u potpunosti opremljen, ima svoju kuhinju, parking i dvorište i na neki način je izolovan od ostalih objekata u okruženju, te je u tom smislu podoban za izolaciju. Vjerujem da ćemo ako svi pomognemo onoliko koliko možemo veoma brzo prevazići situaciju koja nas je zadesila i nastaviti normalno da živimo i radimo”, rekao je Đurić i dodao da je humani aspekt trenutno iznad svega.

Da sobe stave na raspolaganje onima kojima bude potreban prostor za izolaciju, spremni su i u hotelu “Ćubić” iz Laktaša koji raspolaže sa 45 soba.

“Imamo uslove da prihvatimo oko 40 građana kojima bude bio potreban takav vid smještaja. U dogovoru sa nadležnima utvrdićemo detalje smještaja i svega ostalog što bude potrebno ljudima koji tu borave”, istakao je upravnik hotela “Ćubić” Miloš Sladojević.

Podijeli objavu