Divlje deponije: Video-nadzor postavljen na četiri kritične lokacije

Nova četiri sistema video-nadzora postavljena su u gradskom i prigradskom području u nastojanju da se smanji broj divljih deponija.

Sistemi su postavljeni na Krčmaricama, u Dragočaju, u Ulici Frana Supila i na početku nadvožnjaka prema firmi “Meridijan”.

Na pomenutim mjestima istaknuti su i znakovi koji upućuju na to da je zabranjeno nepropisno odlaganje otpada i da je područje pod video-nadzorom.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je za “Nezavisne” da je u toku prošle sedmice izvršeno postavljanje četiri video-sistema, i to na kritičnim lokacijama na kojima je zabilježena pojava da nesavjesni građani, pa čak i pojedina preduzeća, na nepropisan način odlažu otpad.

“Radi se o savremenijim sistemima video-nadzora koji pokrivaju područja u realnom vremenu. Zapisi sa kamera svakodnevno se pregledaju i šalju Odjeljenju komunalne policije na dalje postupanje”, istakao je Bilčar.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove rekli su da će u narednim danima biti postavljena još tri takva sistema video-nadzora na kritičnim mjestima u gradu. Istakli su da su zadovoljni odzivom u akciji odlaganja kabastog otpada.

“U proljećnoj akciji u kojoj su naši građani imali priliku da se na potpuno besplatan način riješe kabastog otpada prikupljeno je preko 410 tona istog. Takođe, napominjemo da građani imaju mogućnost da pozovu ‘Čistoću’ i riješe se se kabastog otpada po promotivnoj cijeni od 10 KM za odvoz i deponovanje. ‘Čistoća’ je tu uslugu uvrstila u svoju ponudu kako bi izašla u susret građanima”, kazali su u resornom odjeljenju.

Najavili su da će se u narednim danima još intenzivnije boriti protiv divljih deponija u gradu putem vanrednih nadzora od strane Komunalne policije.

Zoran M., mještanin Dragočaja, kazao je da je ovo dobar posao Gradske uprave, koji će spriječiti dalje odlaganje otpada na mjestima koja nisu predviđena za to.

“Već nekoliko godina imamo problem sa divljim deponijama i napokon je to riješeno. Pojedinci ne poštuje pravila i, ako ovako nastave, biće kažnjavani i znaće se ko je krivac. Mislim da je to i jedini način da se ovo zaustavi”, dodao je ovaj mještanin Dragočaja.

nezavisne.com

Podijeli objavu