Crna Gora otvorena za sve turiste bez dodatnih uslova

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić poručio je da je Crna Gora otvorena za sve turiste i da nema dodatnih zahtjeve za ulazak.

Prilikom posjete graničnom prelazu Dobrakovo na granici sa Srbijom, Krivokapić je rekao da su turisti koje je tu pozdravio bili zadovoljni, ali pomalo iznenađeni jer nisu očekivali da će ih dočekati premijer.

– Stvaramo dobru praksu jer želimo da direktnim uvidom u stanje dođemo do saznanja kako sve funkcioniše, da li ima čekanja, jer u ovim vrelim danima sve nas najviše nervira čekanje. Dobili smo uvjerenja da sve protiče u najboljem redu, da se poštuju procedure, a da najduže čekanje nije do sada prelazilo 20 minuta – rekao je Krivokapić.

On je naveo da je u junu 24 odsto više putničkih vozila prešlo granični prelaz Dobrakovo u odnosu na isti mjesec 2019. godine, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, Krivokapić je istakao da se Crna Gora nalazi u zelenoj zoni, ali da je poštovanje mjera preduslov da bi sve bilo onako kako se očekuje.

(Srna)