BORE SE ZA ŽIVOT KOLEGE Đajić potvrdio da je banjalučki ljekar NA RESPIRATORU

Generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra UKC RS u Banjaluci Vlado Đajić potvrdio je danas da je jedan doktor iz te zdravstvene ustanove, a koji je zaražen virusom korona, priključen na respirator.

– Nažalost, imamo jednog našeg ljekara na respiratoru, koji radi u UKC – rekao je Đajić i dodao da je još nekoliko zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus.

Dodao je da su sve osobe s kojima su kontaktirali, njihove radne kolege, testirane i svi koji su pozitivni su u karantinu, u bolnici ili objektima predviđenim za smještaj tih osoba.

Zaštita zdravstvenih radnika koji su u ovom trenutku najugroženija profesija, sada je, kaže, prioritet kako bi mogli da pruže neophodnu uslugu pacijentima.

Tvrdi da su zdravstveni radnici UKC dovoljno zaštićeni te da su svi infektolozi, koji su najizloženiji, negativni za koronavirus.

Đajić je danas sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom obišao objekte na lokaciji stare Hirurgije u Banjaluci, gdje su u toku završni radovi na adaptaciji i uređenju prostorija, namijenjenih isključivo za liječenje i zbrinjavanje pacijenata oboljelih od novog koronavirusa.

Po završetku radova, u krugu stare Hirurgije, UKC RS će na raspolaganju imati 400 kreveta, dvije operacione sale i mogućnost priključka na oko 50 respiratora.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu