Besplatni udžbenici: Ugovor u ponedjeljak u Zavodu, iz resornog ministarstva odbili poziv na sastanak

Kako bi obezbijedili besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola, Grad Banja Luka je ranije proveo tender za nabavku udžbenika od 3. do 9. razreda i u protekloj nedjelji potpisao ugovor, koji će zajedno sa bankarskom garancijom, u ponedjeljak – 26. jula, biti poslat Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske na potpisivanje.

Imajući u vidu da je Vlada Republike Srpke, dan nakon što je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković stavio potpis na ugovor,  donijela odluku da pribavi udžbenike i za osnovce 3. i 4. razreda u cijeloj Republici Srpskoj, Grad Banja Luka je tražio sastanak sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, kako bi se izbjeglo dupliranje udžbenika. 

Međutim, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije prihvatilo prijedlog za sastanak.

Dopisom koji su uputili Gradu Banjoj Luci kazali su da su aktivnosti raspodjele udžbenika u nadležnosti Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

S obzirom na to da su tenderom koji je sproveo Grad Banja Luka već obuhvaćeni udžbenici za 3. i 4. razrede, te isti u ovom trenutku ne mogu biti isključeni iz nabavke, Grad Banja Luka je predložio da se sredstva namijenjena Banjoj Luci preusmjere u druge lokalne zajednice za kupovinu udžbenika za 5. razred.

Podijeli objavu