Tuesday, 27th October 2020
27 Oktobra 2020

U centru Banjaluke jedan čas bez saobraćaja

Evropska sedmica mobilnosti završava se danas, kada će obustavljanjem saobraćaja u centralnoj banjalučkoj ulici na jedan čas biti obilježen Dan bez automobila.

Iz Gradske uprave navode da će saobraćaj biti obustavljen u periodu od 12.00 do 13.00 časova, na dionici od Narodnog pozorišta Republike Srpske do zgrade “Ekvatora”, za sva vozila osim za autobuse.

“Na ovaj način ćemo simbolično nastojati ukazati na neophodnost manjeg korištenja automobila, a većeg korištenja javnog prevoza, kao i na veća nemotorizovana kretanja”, istakli su iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U tom periodu biće podijeljene besplatne godišnje kartice za servis za iznajmljivanje gradskih bicikala “Bl bajk”, u okviru akcije koja je sprovedena putem “Facebook” stranice grada Banjaluka.

Iz Gradske uprave navode da su sve ove aktivnosti dio nastojanja da se promoviše zdrav život, pješačenje, biciklizam i što manje motornog saobraćaja.

Tema ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti, čije obilježavanje je počelo 16. septembra, jeste “Mobilnost bez zagađenja za sve”.

img1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com