Saturday, 31st October 2020
31 Oktobra 2020

Hrvatski ljekari uputili ozbiljan apel građanima

Hrvatska ljekarska komora uputila je apel građanima u kojem kaže kako širenje epidemije nije moguće zaustaviti do dolaska vakcine ili lijeka i da je od velike važnosti da se svi pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

“Poštovani sugrađani i sugrađanke, COVID-19 je visoko zarazna bolest izazvana novim virusom korona koji se izuzetno lako kapljično prenosi. Širenje epidemije nije moguće u cijelosti zaustaviti sve do pronalaska vakcine ili lijeka, ali se epidemiološkim mjerama ona može držati pod kontrolom. Mi, hrvatski ljekari, pozivamo vas da se dosljedno i disciplinovano pridržavate javnih zdravstvenih mjera”, piše u saopštenju Ljekarske komore, prenio je u subotu Večernji.hr.

Sprovođenjem mjera za sprečavanje prenosa virusa značajno se ograničava i usporava širenje epidemije, direktno smanjuje broj novozaraženih i tako izbjegava moguće urušavanje zdravstvenog sistema, napominju ljekari i dodaju da treba poštovati propisane mjere.

“Držite razmak, nosite maske, perite ruke i izbjegavajte veća okupljanja. Pridržavanjem ovih jednostavnih mjera držaćemo epidemiju pod kontrolom. Ovu bitku za zdravlje naše nacije možemo dobiti samo zajedno”, kaže se u apalu Hrvatska ljekarska komora.

img1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com