Sunday, 25th October 2020
25 Oktobra 2020

U Srpskoj DVA NOVA SLUČAJA zaraze korona virusom, oba iz BANJALUKE

Danas su iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske saopštili da od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj objavljenog sinoć laboratorijskom analizom uzoraka u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još dvije osobe u Republici Srpskoj. Riječ je o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi mlađe životne dobi iz Banjaluke. U kućnoj su izolaciji i pod nadzorom epidemiologa

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 29 slučajeva pozitivnih na novi virus korona. (Banjaluka-23, Čelinac-2, Laktaši-1, Srbac-1, Prnjavor-1 i Modriča-1 (uzorak iz Doboja))
Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 6.180 osobe koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 235 osoba.

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 13 osoba (tri osobe pozitivnih na test virusa korona i 10 osoba u izolaciji).

Do sada je iz bolničke izolacije Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izašlo ukupno 55 osoba, saopštili su iz ministarstva.

(Banjalukadanas.com)

img1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com